На предлог синдиката одликован Ренато Грбић

grbic-2Београд, 15.02.2017. – Поводом Дана државности председник Републике Србије Томислав Николић на свечаности у Председништву Србије уручио је ордење и одликовања заслужним грађанима. Један од одликованих је и алас Ренато Грбић кога смо  22.10.2016.године предложили.

Господин Ренато Грбић из Београда, алас са Дунава и власник угоститељског објекта „Коноба код Рената и Гоце“ која се налази испод Панчевачког моста, до сада је од утапања у Дунав спасао двадесетдевет људских живота, махом оних који су имали намеру да почине суицид.

grbic-1

Управо због тог јунаштва предложили смо господина Грбића да буде одликован златном медаљом за храброст „Милош Обилић“ с обзиром да 29 пута потврдио достојност предложеног одличја те да је храбро и неустрашиво, по свим временским условима, ризиковао свој живот, спавајући туђ.

Синдикат је од стране канцеларије Председника обавештен 9. Фебруара 2017. године да је прелог за доделу одликовања усвојен и да ће господин Грбић примити предложени орден на Дан државности.

grbic-i-toma

Председник Томислав Николић, на свечаности у Председништву Србије изјавио је:

– “Нема успешне државе без успешних појединаца. Критикују ме како делим одликовања шаком и капом, а ја сам поносан што вас је толико и тужан што не стижем до сваког који завређује да му се Србија одужи” рекао је Николић.

Синдикат полиције Слога сматра да је овим чином уњено достојно признање господину Грбићу с обзиром да је своју хуманост и храброст показао у свим временским условима у било које доба дана и ноћи. Најмање што смо као друштвено одговоран синдикат могли да учинимо је да у складу са законом, поднесемо предлог јер је он оправдан и заслужен.

Синдикат сматра да је мотивација грађана у овим тешким временима неопходна и пожељна. Додела одличја је мали знак пажње друштва и државе према грађанину и то не кошта много у односу на оно што заслужан грађанин добија.  Посебно јер су грађани отуђени и све мање брину једни о другима, заокупљени својим проблемима и борбом за преживљавање. А на овај начин, држава показује захвалност и цени дела својих грађана.

Свака држава то практикује и сасвим је неумесно критиковати председника Николића да ордење и медаље дели шаком и капом.

Жао нам је што и други хероји (наше рањене колеге) које смо предложили нису одликовани,  о томе у следећем тексту.

Синдикат полиције Слога

Оставите одговор