Гашић, министар који испуњава обећања

Београд, 29.12.2022. – Синдиклани представници запослених у МУП на састанку са министром Гашићем  били су обавештени да ће сваки запослени добити пригодан поклон – календар за наступајућу 2023.годину. Министар је тада замолио све представнике синдиката да не троше новац на штампање синдикалних календара већ да новац усмере на друге потребније ствари. Министар је одржао реч. Почела је дистрибуција и подела поклона за запослене.

У богатом и прелепом пакету налази се велики и мали календар, А5 блок за писање, фасцикла, хемијска оловка и писмо министра упућено запосленима, све то у лепој и квалитетној папирној врећици. Импресивно. Овако квалитетан сет заиста нисмо очекивали. Леп гест министра и његових сарадника. Дистрибуција је кренула по Србији а подела за Београд ће остати за крај.

Министар наводи:

Из писма је јасно да ће ово Министарство морати да прође кроз велике, а за неке ће то бити  болне реформе и промене. Пре свега, долази време да многи недодирљиви и несмењиви руководиоци положе рачуне за свој рад. Напредоваће добри менаџери, организатори, људи са визијама и идејама, док ће други без резултата и визије напретка бити враћени на почетак. Такви су изгубили компас уљуљкани у сопствене интересе. Многи су умислили да руководе приваном фирмом, а заправо су део државнг органа који поступа по правилима – поштујући законе, радничка и људске права.

Евидентно је да ово Министарство трпи велике трошкове. Дуговања се мере милијардама динара све на основу изгубљених судских споравa. Па ко је направио такве трошкове? Управо руководиоци који су умислили да су недодирљиви богови на челу своје приватне фирме.

Идеја је да тај новац који се годинама издваја за казне и пенале буде утрошен на опремање, бољи стандард и услове рада.

Зато је Кабинет министра осмислио начин да се утврди какви су услови рада и живота припадника МУП. Пуштена је на интранету апликација “Будимо у контакту” а спроводи се и истраживања мишљења припадника Министарства унутрашњих послова о условима живота и рада. На интранет презентацији Министарства, у склопу апликације „Будимо у контакту“, од 27. децембра 2022. године до 20. јануара 2023. године биће активна анкета чији резултати ће бити коришћени у циљу побољшања горе наведених услова живота и рада свих припадника Министарства.

Министар је више пута до сада истако потребу да сваки запослени буде задовољан, и данас на пријему ватрогааца-спасиоца који су се истакли у Пироту, министар каже:

„Немамо дилему да наши људи морају да имају најбоље услове, најквалитетнију опрему.
Будите упорни код ваших начелника и тражите све што вам недостаје, јер ви то заслужујете. Министарство унутрашњих послова и ја, док сам на челу министарства, учинићу све да ваша опрема, квалитет услова рада и живота буде на највишем могућем нивоу“, казао је министар Гашић полицијским службеницима.

Јасно је да долази ново време са новим људима на челу Министарства. Наш заједнички циљ је да партнерским радом направимо “нови дом – кућу” у коме ћемо сви бити задовољни  и односити се домаћински. Напокон, искрено верујемо да је ова кућа добила доброг домаћина коме требамо да помогнемо.

Свеснсни смо и да се нагомилани проблеми не могу решити преко ноћи зато вас молимо за стрпљење јер лако је одмах критиковати. Критика јесте добра као подстицај, али уз критику покушајмо да пронаћемо и понудимо адекватно решење. Сама критика без понђеног решења није конструктиввна и нема ефекта и ствара конфликт. Уместо конфликта, желимо да пронађемо најбље решење.

Ми ће мо се као и до сада трудити да консруктивно допринесемо проналажењу решења за проблеме који се евидентирају. Искрено се надамо да ће, руководство МУП према нама имати исти партнерски однос у циљу постизања решења ради бољих услова рада и пружања задовољства на раду.

Драге колегинице и колеге, желимо Вам  добру и успешну Нову 2023.годину.  Живели!