Бахати руководилац не поштује радно време

Београд, 29.01.2024. – Главни службеник за послове смештаја Наташа Милинчић, бивши Шеф смештаја СХ Дурмиторска, како смо раније писали у чланку “Наташа Милинчић тужбом тражи милион динара” поднела је тужбу против овог синдиката и руководства синдиката тражећи одштету због наводне повреде части и угледа у износу од милион динара.

Наташа Милинчић између осталог у тужби наводи да је запослена у МУП пуних 26 година и да нема мрље у каријери. Да је са запосленима била у изузетно добрим односима посебно ценећи рaдну дисциплину.

Нејасно је само коју то радну дисциплину цени Наташа Милинчић? Да ли само својих подређених, или и своју личну радну дициплину, пружајући лични пример поштовања радног времена али и паркирања аутомобила који вози.

Што се тиче њене радне дисциплине, она се може видети у наставку, из извода из дневника почевши од 2021.године који је свакодневно водила Татјана Мировић, секретар овог синдикта…

Тај дневник који је редовно и свакодневно вођен биће један од материјалних доказа на суду. У њему ће се пуно тога моћи видети а многе тајне открити захвљајујући Наташи која је несвесно отворила Пандорину кутију.

Татјана Мировић, извод из дневника од 2021.године

20.09.2021.год. – Ја сам дошла на посао у СХ „Дурмиторска“ у 7:30 радила сам до 15:30. Наташа Милинчић је доша 8:45 отишла је с посла у 12:55. Током целог преподнева шапуће нешто са Слађаном Мрвић. Осећам се јако нелагодно и одбачено. Када год питам да ме обуче за посао, увек ми се каже да није време. Посао журналисте није обиман, свега 5 дана рада у месецу. Онда све одради сама Слађана Мрвић, мене не укљулује, тако да ја ништа не радим 8 сати дневно.

21.09.2021.год. – Дошла сам на посао у 7:25 отишла у 15:30. Слађана Мрвић је на Бежанијској Коси. Наташа Милинчић је на посао дошла у 8:50 с посла отишла у 11:35 рече да иде код зубара, није се враћала. Ја без радног задужења у току дана, седим беспослено 8 сати.

22.09.2021.год. – Ја сам дошла у 7:25. Наташа Милинчић је на посао дошла у 9:15 на послу је остала до 13:15. У посети код Наташе је дошао Владан Јаковљевић у 12:45 отишао је у 13:10. Слађана и ја смо изашле из канцеларије да би они остали сами. Милинчић је после, бар тако каже отишла код фризера, имала је заказано у 13:30. Више се није враћала на посао.

23.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла у 9:13 а отишла с посла у 12:33. Одвојене седе за другим столом она и Слађа Мрвић. Увек нешто шапућу да ја не би чула. Осећам се јако непријатно, неожељно, изоловано, изопштено из свих докађаја и радних обавеза.

24.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла у 9:10 на послу је остала до 12:35. На пиће су, како кажу, она и Слађана Мрвић отишле у 12:35. Оставиле су ме саму у канцеларији са инструкцијом шта да кажем ако их неко буде тражио на послу. Ја сам остала до краја радног времена, оне се нису враћале.

27.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла око 8:45. Са Слађаном Мрвић је изашла око 11:30, вратиле су се заједно око 12:40. Наташа је одмах после доласка у канцеларију узела ствари и отишла кући. Сво време док сам са њима у канцеларији изопштена сaм из свих разговора. Слађа и ја седимо једна до друге, Наташа је на другом крају канцеларије и прича са Слађом. Ја се осећам грозно, одбачено и изопштено јер самном не причају. Намерно пале климу да греје стављају на 30 степени иако је напољу 29 степени. То стално раде од како сам дошла и рекла да ми здравствено смета висока температура.

28.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла око 9:05 с посла је отишла око 12:25. Имале смо врло нормалан разговор. Обе су различите према мени када смо саме. Када су Наташа и Слађа заједно искључују ме из свега. Од првог дана када сам из исхране добила премештај у смештај није ми обезбеђена никаква обука за рад на новом радном месту. Ти послови су мени непознати. Једино ми је Слађа упутила неколико реченица шта се и како ради, као колегиница… На свако моје питање када ћу добити обуку добијала сам негативан одговор у смислу, добићеш обуку кад дође време! Све време на послу сам седела беспослено и осећала сам се непотребно. Од свега што би требала да радим, сама сам скапирала како се води евиденција у вези пролазних гостију. Карнет сам тражила да ја урадим, да би знала као да га радим Слађана Мрвић га ради исључиво сама, убацила га је у коверту без жеље да ми покаже, није ми рекла да ли то треба да се шаље некоме, или не. Бојим се доћиће дан када ћу остати сама и нећу знати како да га урадим, oнда ћу ја бити крива у очима других јер се наводно нисам интересовала за посао. А јесам, али ми не дају! Ето јуче ми је Слађана Мрвић око 13 часова рекла да идем кући. Због тога што ми смета грејање климе, а напољу је иста токо топло, скоро 30 степени. Па зар на ту топлоту још и клима да греје? Обе оне знају да ми веома висока температура изазива погоршање здравственог стања. Ја немам коме да се пожалим. Ако се пожалим на поступање Милинчић све то нема смисла, колико чујем ни Шеф одсека (Срђан) јој не може ништа годинама, кажу чак и да је се плаши. Стичем утисак да је неко спречио моју обуку јер ме не желе овде!

29.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла у 8:30 с посла је отишла у 12:30 заједно са Слађаном Мрвић. Данас сам напокон добила нешто да радим. Да поновим требовање канцеларијског материјала мада већ има требовано у фебруару и у марту. Испражњене су фиоке радног стола Милене Манигоде. Наташа је позвала Виолету да заједно самном одвојимо личне ствари Манигоде и сутра по возачу пошаљемо их на Бежанијску косу, пошто су Наташа и Слађа отишле раније. Рекла ми је Наташа да сутра ја изађем раније са посла. Да се Слађа и ја тако наизменично мењамо сваки дан. Не знам само да ли је то паметно и по закону!

30.09.2021.год. – Наташа Милинчић је на посао дошла у 9:05, Мрвић у 8:18. У једном тренутку пали светло изнад мог радног стола иако је довољно видљиво јер је дан напољу. Смета ми превише светла због лекова које узимам. Каже не може да удовољи свима. Ноћас сам имала тахикардије и то се дешава када сам узнемирена, и данс се опет понављају. Плаче ми се, лоше ми је…


По старом добром обичају МУП није учинио ништа да спречи бахатог руководиоца, који уместо да се извини и призна своје грешке, усудио се да тужи овај синдикат. Али ми смо спремни!

С тим у вези, овом синдикату не предстоји ништа друго него да поднесе одговарајућу тужбу против Наташе Милнчић и Министарства унутрашњих послова. Након прикупљања материјалних доказа у виду евиденције на раду, због сумње на фалсификовања исправе поднећемо против Милинћић одговарајућу кривичну пријаву, кад већ МУП не жели да ради свој посао.

А за њене надређене јавно постављамо питање:

“Како сте, када и на који начин вршили контролу поштовања радног времена запосених у СХ “Дурмиторска”?

Да ли то бар сада чините имајући у виду да Наташа Милинчић и даље не поштује у потпуности прописано радно време, или сматрате да га поштује?

Наставиће се…

ПС. Ево управо у Главној улици у Земуну у 15:30 часова данас 29.01.2024.године Наташа Милинчић се зауставила на семофору па је виђена да управља аутомобилом кога бахато паркира.

Очигледно и данас је с посла изашла раније не поштујући радну дисциплину на коју се иначе позива у тужби, или јој можда жури сат?

Шта ви мислите шта је по среди?