Управа за опште послове под надзором Повереника

Београд, 02.02.2024. – Служба за надзор над зашитом података о личности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности покренула је поступак ванредног инспекцијског надзора над радом Управе за опште послове – Сектора за логистику – Министарства унутрашњих послова због евидентног кршења Закона о заштити података о личности.

Потпредседник синдиката, у доброј вери и намери, претходно је путем СМС контактирао начелницу Лидију Петровић из Одељења за организовање смештаја коју је желео да лично упозна са евидентираним пропустом запослених који су вероватно из незнања поступили противно Закону о  заштити података о личности и тешко нарушили право на приватност запослених.

Како начелница Лидија Петровић у разумном року није одговорила на СМС поруку представника синдиката, односно како је својим ћутањем одбила предлог да отклони уочени пропуст, били смо принуђени да се  обратимо Поверенику за информације од јавног значаја и затиту података о личности ради предузимања даљих мера и радњи у циљу утврђивања чињеница и предузимања законских мера.

Поводом уоченог кршења закона ми се нисмо обраћали Начелници управе за опште послове Гордани Ђукић  јер се у ранијим случајевима сарадња са њом показала као неефикасна. Односно  њен однос према овом синдикату био је непрофесионалан и она је оцењена као некредибилан партнер.

О исходу инспекцијског надзора и предузетим мерама обавестићемо вас на време.

Ваш Синдикат полиције Слога.