Правда је спора у Жандармерији али није недостижна

Београд, 10.02.2024. – Против нашег колеге и члана Зорана распоређеног у Жандармерији, након извршеног узбуњивања и откривања незаконитости некадашњи руководиоц Одреда Жандармерије у Београду покренуо је  дисциплински поступак са намером да га понизи и трајо премести у ПУ за град Београд у ПИ Борча.

Након свих недаћа које су га снашле, Жалбена комисија Владе усвојила је његову жалбу а МУП прекида трајни премештај.

Да ли је дошао крај прогону и одмазди?

По информацијама које имамо, нови командант у Жандармерији одлучио је да прекине праксу бивших руководиоца и да уместо свађа и раздора, у колектив унесе дух заједништва, другарства и колегијалности. Они претходни изгледа да то нису умели!

Кажу, министар Гашић је на руководећа места у Жандармерији изабрао праве људе, патриоте и професионалце.

Чини се да су запослени у жандармерији најзад задовољни.

За колегу Зорана пакао је крену у време када је поднео информацију о узбуњивању:

МУП је по старом добром обичају максимално ублажио све наводе из информације, односно утврдио је да је колега Зоран био у праву, али му такву експлицитну потврду није издао. Уесто захвалности за откривање незаконитости Зоран је постао легитимна мета руководиоца.

Како по обичају “империја узвраћа ударац”, Зорану је дисциплинска пријава подигнута јер је наводно спавао на радном месту.

Била је то тотална измишљотина јер је непосредно, пар минута пре контроле, Зоран обавио телефонски разговор и за то постоје материјални докази. Али кога брига за доказе, руководиоцима се слепо верује на реч.

Случано или намерно руководилац је поднео иницијативу о покретању дисциплинског поступка против Зорана вероватно фрустриран јер је његов рад (нерад) био обухваћен информацијом о унутрашњем узбуњивању.

Како дисциплинска пријава није донела очекиване резултате. Зорану су спремили трајни премештај у ПУ за град Београд у ПИ Борча вероватно да би га тотално понизили.

Жалбена комисија Владе имала је другачије виђење. Зорану је жалба усвојена захваљујући адвокату овог синдиката.

REŠENJE Ž.K 112-01-193-2023 od 12.07.2023

Крајњи епилог – МУП је обуставио поступак трајног премештаја.

Да ли је то крај, видећемо!

Као посебан круг пакла Зоран је послат на циљани лекарски преглед с циљем да му трајно одузму оружје и прогласе га неспособним за ношење оружја. Једно врем Зоран је изигравао и ватрогасца у кругу Жандармерије, и свашта нешто је радио без оружја с циљем да му се наруши углед и достојанство.

Све те недаће Зоран је пребродио. На крају је доказао да је здрав и надасве способан млад човек који воли Жандармерију и Србију.

А они који су њему и другим колегама из Жандармерије смештали животну игру, знамо где су завршили. Далеко од жандармерије и руководећих места!

И зато сваки руководилац треба да се запита у чијем интересу ради и да ли свој руководећи посао сматра као менаџерски или као своју приватну фирму у личном власништу. Јер сви они који сматрају да су лични власници свог феуда у МУП док извршиоце третирају са ниподаштавањем, омаловажавајући њихову личност и школу, треба да знају да нису вечни и не смењиви.

Јер данас на врху – на трону, сутра већ у блату!